keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Parsaa yrttikastikkeessa

Eihän parsa oikeasti kaipaa kuin pikaisen höyrytyksen ja voinokareen. Mutta kun Aamulehdessä oli juttua Sikke Sumarin uudesta ruokakirjasta ja siinä olevasta yrttikastikkeesta parsalle, testasi chef sitä vaihtelun vuoksi, kun jälleen kerran haettiin kasvimaalta parsaa alkuruuaksi.
2 rkl voita
persiljaa, ruohosipulia, minttua, timjamia, yms. yrttiä, mitä sattuu saatavilla olemaan (meiltä noita kaikkia sai jo omasta maasta - ihanaa!)
3 munanvalkuaista
1,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
tiraus sitruunaa
- sekoita vesihauteessa, kunnes sakenee

Kastike oli kyllä hyvää, mutta ehkä hiukan liian tymäkkää parsalle. Ennemmin käyttäisin sitä vaalealle kalalle tai jopa lihalle. Sen verran helppoa ja nopeaa kastikkeen tekeminen oli (ainakin näin sivusta katsottuna, Tio Pepeä siemaillen), että sitä varmaan tulee tehtyä teetettyä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti